Petrov: Nema razloga da Orešković odgodi formiranje Vlade

Petrov: Nema razloga da Orešković odgodi formiranje Vlade

Foto: Hina

BOŽO PETROV nakon Nacionalnog vijeća MOST-a izašao je pred novinare ali nije otkrio puno toga, javlja N1. Kazao je, ipak, kako ne očekuje da će Oreškoviću trebati dodatnih 30 dana za formiranje vlade.

"Konačna imena bit će poznata sutra ili preksutra kad ćemo napraviti presicu, bit ćete na vrijeme obaviješteni", kazao je, dodajući da su se dogovarali i oko detalja reformskog sporazuma, pogotovo glavnih točaka po resorima.

No, nije htio reći ni jesu li to pitanja iz monetarne politike, niti ukidanje županija čemu se HDZ oštro protivi, dok je Most to izrazito naglašavao u kampanji.

Nema ni mišljenje o prijedlogu rektora Zagrebačkog sveučilišta Damira Borasa, koji smatra da bi se ćirilica trebala predavati u školama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ne bih htio komentirati izjave bilo koga dok se ne sjedne za stol i vidi zašto se to predlaže", kazao je.

Upitan jesu li HDZ-ovi kandidati usuglašeni, kazao je da se taj dio usuglašava i da će o tome govoriti kada budu imali kompletan popis kandidata, što će biti danas ili sutra.

"Imamo pravo veta, kao i oni", kazao je. "Mi želimo znati koga Orešković od naša dva ili tri predlaže i tko bi išao u izvršni tim, isto će biti i sa Domoljubnom koalicijom", kazao je.

Petrov je ustvrdio i da iz posljednjih razgovora s Oreškovićem i Karamarkom ne vidi situaciju da će Orešković tražiti produženje od 30 dana za formiranje vlade.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara