Petrov: Vjerujem da ministarstvo branitelja i kulture neće biti kamen spoticanja

Petrov: Vjerujem da ministarstvo branitelja i kulture neće biti kamen spoticanja

Screenshot: HRT

ČELNIK MOST-a Božo Petrov zadovoljan je novom Vladom.

"Nadasve stručna vlada, ovo je ono na čemu smo inzistirali dva i pol mjeseca. Mogu zahvaliti Oreškoviću na vremenu, trudu i odabiru ljudi, pogotovo onih iz Mosta", rekao je Petrov u Dnevniku HTV-a.

Nije želio otkriti na koja je imena MOST stavio veto. "Mislim da pažnju zaslužuju oni koji su predloženi za ministre", rekao je.

Dotakao se i činjenice što u novoj Vladi sudjeluju tek tri žene. "Mislim da nije relevantni pokazatelj raspodjela spolova po ministarstvima", kratko je rekao Petrov.

Komentirao je i činjenicu što čak četiri ministra dolaze ili potječu iz Metkovića.

"Regija nije bila kriterij za odabir, bila je struka. Niti sam osobno predložio te kandidate. Ono što sam ja predložio je gospodin koji je predložen za MUP, sve ostale je izabrala struka. Definitivno kriterij nije bila regija", rekao je Petrov.

"Neke od tih osoba su već 38 godina u Zagrebu, a sve su se dokazale", poručio je Petrov u Dnevniku NOVE TV i dodao kako nikako nije riječ o nepotizmu.

Komentirao i Hasanbegovića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotakao se i spornih izjava o antifašizmu budućeg ministra kulture Hasanbegovića.

"Iskreno nije dobro dovoditi u pitanje ono što piše u Ustavu i ono što se događalo u povijesti. Ne treba to negirati ali ne treba ni negirati da je Hrvatska stekla punu samostalnost Domovinskim ratom", komentirao je Petrov.

Novu Vladu čeka donošenje proračuna.

"Prvi pravi potez bit će donošenje proračuna, to je važno".

U Saboru očekuje kvalitetnu raspravu te smatra kako su izabrani dobri ljudi, a kako sporni ministri, u prvom redu Crnoja kao ministar branitelja i Hasanbegović kao ministar kulture, ne bi trebali biti kamen spoticanja.

"Smatram da ova dva ministarstva neće biti kamen spoticanja, nadam se da neće biti politikanstva već da je zastupnicima stalo do boljitka Republike Hrvatske", rekao je Petrov.

Upitan nije li bilo iskusnijih kandidata za ministra pravosuđa od Ante Šprlje, kazao je kako je "on pokazao određene karakteristike koje će biti presudne u sljedeće četiri godine".

"Njega čete tek upoznati", kazao je Petrov.

Istaknuo je kako je protiv objave registra nacionalnih izdajnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara