Petrovoj bolnici donirani medicinski aparati za perinatalnu skrb

Hrvatski perinatalni fond donirao je danas medicinski aparat za dijagnostiku dišnih putova kod djece i dvije infuzijske crpke Kliničkoj bolnici za ženske bolesti i porode Zagreb.

Sredstva za nabavu trahelnog intubacijskog fibroskopa u vrijednosti 150.000 kuna i dvije infuzijske crpke, svaka po 16.000 kuna, prikupljena su u humanitarnoj akciji "Turbo sport slalom" koju je Hrvatski perinatalni fond organizirao prošle godine.

Akcijom je prikupljeno 92.000 kuna za aparat, dok je ostatak donirala tvrtka "Olympus", a dvije infuzijske crpke tvrtka "MEDiLAB", rečeno je na konferenciji za novinare.

Petrova bolnica tom donacijom dobiva prvi neonatalni odjel u Hrvatskoj s takvim aparatom, istaknula je voditeljica neonatalnog odjela Jelena Polak-Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Aparat će pomoći u uzimanju uzoraka iz pluća kod prijevremeno rođene djece s nedovoljno razvijenim plućima, te omogućiti bolju dijagnostiku i liječenje, dodala je Polak-Babić.

Predsjednica Hrvatskog perinatalnog fonda Snježana Biga-Friganović naglasila je da će fond i dalje raditi na poboljšanju skrbi za tek rođenu djecu, edukaciji žena, unapređenju njihova liječenja i smanjenju perinatalne smrtnosti u Hrvatskoj.

U suradnji sa Školom narodnog zdravlja "Andrija Štampar" priprema se projekt "Pušenje i trudnice", a u suradnji s Ministarstvom zdravstva analiza stanja i potreba u hrvatskim rodilištima.

Osim toga, već je pokrenuta akcije "Grad do grada" kojom se želi potaknuti lokalne zajednice da dio svojih proračuna namijene za opremu novorođenčadi i perinatalnu skrb, rekla je Biga-Friganović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara