Peveci spremili sa strane 14 milijuna kuna?

Tekst: L.J.
Foto: Marko Mišević (Croppix)

ZDRAVKU i Višnji Pevec sutkinja bjelovarskog Županijskog suda Dajana Barberić-Valentić odredila je istražni zatvor u trajanju od 30 dana.

Odluka se tumači osnovanom sumnjom da bi Peveci na slobodi mogli uništiti, sakriti i krivotvoriti dokaze važne za kazneni postupak te utjecati na svjedoke. Supružnici Pevec pred istražnom sutkinjom branili su se šutnjom u prisutnosti odvjetnika Čedomira Jakovljevića. Zanimljivo je i da je Višnja prvooptužena u slučaju, a njezin suprug drugooptuženi.

Bračni par se tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, pomaganje u zlouporabi položaja te krivotvorenje i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. Uhićeni su prošle srijede, a zajedno s njima uhićena je i njihova računovotkinja Dragica Barišić. Ona je nakon 22 sata provedena u policiji puštena na slobodu. Bračnom paru Pevec sud je oduzeo pravo na raspolaganje svim kreditnim karticama na njihovo ime.

Istraga bi trebala rasvijetlili i nagađanja da su Peveci, osim izdavanja mjenica bez pokrića od oko 14 milijuna kuna, i isto toliko novca “isisali" i spremili ga na privatne račune.

Kasnije se doznalo i kako Peveci radnicima nisu uplatiti 10-ak rata leasinga za kupljene automobile iako su u poslovnim knjigama uplate bile uredno upisane kao i fiktivno isplaćene problematične dnevnice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara