PGŽ: DONACIJA OD 500.000 KN ZA DJEČJU KARDIOKIRURGIJU U RIJECI

Primorskogoranski župan Zlatko Komadina i ravnatelj riječkog Kliničkog bolničkog centra Herman Haller potpisali su danas Ugovor o donaciji 500.000 kuna za nabavku materijala i opreme za odjel dječje kardiokirurgije u riječkoj bolnici na Kantridi.

Novcem od donacije odjel dječje kardiokirurgije osigurat će novi dijagnostički i kirurški materijal te nabaviti dva skutera i kombi vozilo za prijevoz krvi i bolesnika između triju lokacija bolnice.

Zahvalivši na donaciji ravnatelj Haller kazao je da je donirani iznos s gledišta ukupnih potreba bolnice mali, ali da će omogućiti nabavku neophodnog, a nedostatnog materijala i opreme.

Župan Komadina podsjetio je da je odluku o donaciji riječkog KBC-a, nakon rasprave o stanju u toj bolnici, poduprla primorsko-goranska Županijska skupština. Županijska uprava smatrala se obveznom dati novčanu potporu riječkoj bolnici, rekao je Komadina te dodao da bi slično mogle učiniti i regionalne uprave Ličko-senjske i Istarske županije jer građani s tih područja također koriste usluge riječke bolnice.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na zamolbu novinara da komentira navodnu istragu o nelagalnostima u riječkoj bolnici Haller je kazao da za sada nije službeno obaviješten o bilo kakvoj istrazi.

U današnjem broju jednih dnevnih novina navodi se da je ministar zdravstva Andrija Hebrang jučer kazao da je "u tijeku istraga oko nelegalnosti u riječkoj i još nekim bolnicama".

(Hina) hšup yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara