PGŽ: Inicijativa za izmjenu zakona o pomorskom dobru

Primorskogoranska županija dostavit će mjerodavnu ministarstvu inicijativu za pokretanje postupka izmjene i dopune Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama kako bi se poboljšala i olakšala primjena tog zakona, zaključili su na današnjoj sjednici članovi Poglavarstva.

Razmatrajući izvješće županijskog Upravnog odjela za pomorstvo, promet i veze o provedbi Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama, Poglavarstvo je utvrdilo više, kako je rečeno, otvorenih pitanja.

U prijedlogu za izmjenu i dopunu Zakona bit će navedena pitanja o održavanju i trošenju državnih prihoda od koncesija, evidencijama granica pomorskog dobra u katastru i zemljišnim knjigama, o sufinanciranju određivanja granica pomorskog dobra iz državnog proračuna te o granicama luka za javni promet i posebne namjene.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poglavarstvo se u inicijativi zauzima i za izmjene u dijelu Zakona o izdavanju koncesije na pomorsko dobro, a jedan od prijedloga je da se omogući izdavanje četverogodišnje koncesije na pomorsko dobro koje kao takvo još nije upisano u zemljišne knjige.

(Hina) xhšup ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara