Picula i Rupel u Kopru

MINISTRI vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije Tonino Picula i Dimitrij Rupel danas su u Kopru potpisali Sporazum o pojednostavljenju postupaka u graničnoj kontroli na željezničkim i cestovnim prijelazima.,

Dvojica ministara razgovarala su i o malograničnom prometu, otvorenim pitanjima, te suradnji država u procesu euroatlantskih integracija. Kako je nakon sastanka na konferenciji za novinare izjavio hrvatski ministar Picula u odnosima ima više pozitivnih elemenata nego otvorenih pitanja. Picula je izrazio nadu da će, nakon što je u Sloveniji ratificiran sporazum o NE Krško, do pozitivnog razvoja doći i u rješavanju otvorenih pitanja, osobito pitanja stare devizne štednje.

Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitar Rupel izrazio je potporu svoje države uključenju Hrvatske u euroatlantske integracije. Rupel je rekao da se razgovaralo o pitanju granice, gospodarske suradnje i ekološkim pitanjima na Jadranu. Rupel je izjavio da u odnosima Slovenije i Hrvatske otvorena pitanja treba rješavati usput, ne čekajući da se zakompliciraju.

"Odnosi Slovenije i Hrvatske su dobri, s nekoliko praktičnih otvorenih pitanja", rekao je Rupel izražavajući nadu da će sva pitanja biti rješavana brže u sklopu procesa integracija. Rekao je da je želja Slovenije da se buduća schengenska granica između nje i Hrvatske zadrži što manje vremena i premjesti još dalje na jugoistok.

(Hina) fl sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara