PICULA I SCHILLING RAZGOVARALI O POVRATKU IZBJEGLICA

Ministar vanjskih poslova Tonino Picula primio je u ponedjeljak u Zagrebu međunarodnog porednika za Federaciju BiH i Republiku Srpsku Christiana SchwartzaSchillinga s kojim je razgovarao o povratku izbjeglica i proganika u Hrvatsku i BiH, priopćilo je ministarstvo vanjskih poslova.

Picula i Schwartz-Schilling konstatirali su da je rješenje pitanja povratka izbjeglica jedan od ključnih uvjeta za uključenje Hrvatske i BiH u euroatlantske integracije, navodi se u priopćenju.

Govoreći o povratku izbjeglica i prognanika u Hrvatsku, Picula i Schwartz-Schilling suglasili su se da je hrvatska Vlada posljednjih tjedana poduzela ohrabrujuće korake u rješavanju nekih problema po tom pitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ističući potrebu ubrzanja procesa povratka u Hrvatsku, suglasili su oko važnosti dalje financijske potpore međunarodne zajednice Hrvatskoj u provedbi Akcijskog plana za povratak izbjeglica, nastavlja se u priopćenju.

Istaknuli su i nužnost daljih reformi hrvatske politike kako bi se omogućio održivi povratak na lokalnoj razini.

S time u vezi pozdravili su inicijative za olakšanje suradnje između Dubrovnika, Trebinja i Herceg Novog u području insfrastrukture, navodi se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara