Picula: Moram stati u red iza Mesića kako bih tužio Večernji list

VELIKOGORIČKI gradonačelnik Tonino Picula je odbacio optužbe Večernjeg lista, koji tvrdi kako mu grad plaća životno osigranje, te se sugerira kako novac građana odlazi u njegove džepove.

Međutim, Picula tvrdi kako je uplatnica dokaz o normalnom transferu sredstava banci te uplate životnog osiguranja petorici korisnika Javne vatrogasne postrojbe za mjesec svibanj.

"O čemu je riječ? Petorica radnika Ratko Đuračić, Zlatko Kordić, Ivica Maceković, Danijel Pavličić, Marjan Svekrvić imaju uplaćeno životno osiguranje kod Euroherca, te im je želja bila da se mjesečno s plaće skida dio te uplaćuje Euroherc osiguranju." - kazao je Picula.

Naime, transakcije u Gradu Velika Gorica imaju uobičajen Naslov Izvoda "Grad Velika Gorica - Gradonačelnik", a sporni iznos od 1809 kuna uplaćen je na broj 502, čiji je korisnik Javna vatrogasna postrojba.

"To je trebalo inkriminirati mene kao gradonačelnika Velike Gorice, te moje suradnike. Ovakvo podmetanje je vrlo grubo. Zašto se Večernji list upustio u falsificiranje, koje je lako demantirati?" - upitao se Picula.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova skandalozna uplatnica je dokaz o falsificiranju Večernjeg lista i njegovih političkih mentora. Takav naslov u dnevnim novinama ima drugačiji cilj. Izmišlja se afera gdje je nema, prikriva se krupni kriminal i propusti institucija, a riječ je o poslovanju i financijskim izvještajima Požeško-slavonske županije za 2005. godinu. Stotine milijuna kuna su potrošene izvan svih pravnih okvira, što se želi gurnuti na margine. Izmišlja se afera u sredini koja se oslobodila HDZ-ovog načina poslovanja. Veliku Goricu i Požeško-slavonsku županiju povezuje otkrivanje HDZ-ovih financijskih malverzacija, a o tome govore i nalazi Državne revizije." - naveo je velikogorički gradonačelnik.

Čelni čovjek Velike Gorice tvrdi kako pisanje Večernjeg lista pokazuje bit vladajuće politike, a radi se o "korupciji, inžinjeringu i marketingu".

Članica Poglavarstva Vesna Fabijančić-Križanić tvrdi kako Grad Velika Gorica ne plaća životno osiguranje niti za djelatnike niti za članove Poglavarstva.

"O posebnom životnom osiguranju, koje meni uplaćuje Grad Velika Gorica, nema govora, to je obična ordinarna laž. Tako nešto ne bih niti dopustio. Podnijet ću prijavu, učinjena mi je nepravda, izvršen je napad koji ne mogu tolerirati. Očito je da ću morati stati u red, jer je jučer prijavu protv Večernjeg lista podnio Predsjednik Stjepan Mesić." - zaključio je Picula.

Srđan Hebar

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara