Picula na konferenciji o sigurnosnoj politici u Muenchenu

HRVATSKI ministar vanjskih poslova Tonino Picula sudjelovat će na 39. Muenchenskoj konferenciji o sigurnosnoj politici od 7. do 9. veljače, priopćilo je u srijedu Ministarstvo vanjskih poslova.

Težište rasprava bit će ove godine na globalnoj borbi protiv terorizma, budućoj ulozi NATO-a, ulozi vanjske i sigurnosne politike EU u prevenciji sukoba i upravljanju krizama, a bit će govora i o budućem razvoju na Bliskom istoku te u Perzijskom zaljevu, kaže se u priopćenju.

Među najavljenim sudionicima konferencije bit će njemački ministar vanjskih poslova Joschka Fischer, glavni tajnik NATO-a Lord George Robertson, visoki predstavnik za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku EU Javier Solana, ministri obrane SAD, Rusije, Njemačke i Francuske Donald Rumsfeld, Sergej Ivanov, Peter Struck i Michele Alliot-Marie, austrijska ministrica vanjskih poslova Benita Ferrerro-Waldner i drugi.


Tijekom boravka u Muenchenu hrvatski će ministar vanjskih poslova Tonino Picula, kako se očekuje, imati niz bilateralnih susreta, kaže se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara