PICULA POČETKOM TJEDNA PUTUJE U BELGIJU, LUKSEMBURG I ANDORU

Ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula putuje u ponedjeljak u Belgiju, nakon čega će posjetiti i Luksemburg i Andoru.

Kako je četvrtak priopćilo Ministarstvo vanjskih poslova, Picula će u ponedjeljak, u sklopu hrvatskog izaslanstva koje predvodi premijer Ivica Račan, sudjelovati u razgovorima s predsjednikom Europske komisije Romanom Prodijem. Zatim će se u utorak hrvatski šef diplomacije odvojeno sastati s povjerenikom Europske komisije za vanjske odnose Chrisom Pattenom i visokim predstavnikom za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku EU Javierom Solanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministar Picula i hrvatsko izaslanstvo u srijedu odlazi u posjet Luksemburgu, gdje će se sastati s ministricom vanjskih poslova Lydie Poler. Pored razgovora o bilateralnim odnosima te o pitanjima vezanim uz hrvatski pristup EU, tom će prilikom biti potpisan Administrativni sporazum o primjeni ugovora o socijalnom osiguranju, navodi se u priopćenju.

Picula u četvrtak putuje u uzvratni posjet Andori, na poziv ministra vanjskih poslova Andore Julia Minovesa Triquele, s kojim će se razmotriti bilateralna pitanja i mogućnost jačanja gospodarske suradnje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara