Picula: Prevlaka postaje točkom suradnje dviju država

POTPISIVANJEM Protokola o privremenom režimu uz južne granice Hrvatske i Jugoslavije, područje Prevlake prestaje biti neuralgična točka naših odnosa i pretvara se u logičnu točku suradnje dviju država, izjavio je šef hrvatske diplomacije Tonino Picula nakon potpisivanja navedenog Protokola na graničnom prijelazu Konfin između Hrvatske i Crne Gore.

´Ovaj Sporazum čak nadrasta bilateralni okvir i postaje jasna poruka međunarodnoj zajednici te pozivnica turistima da dođu na ovaj prostor´, rekao je Picula, naglasivši kako jug Hrvatske napokon dobiva priliku da normalizira život i razvije sve potencijale koje ima.

Jugoslavenski ministar vanjskih poslova Goran Svilanović rekao je da su potpisivanjem ovog Protokola dvije vlade pokazale sposobnost zajedničkog rješavanja problema i spremnost da istim načinom riješe preostala sporna pitanja bez obzira iz kojeg područja dolazila.

Jugoslavenski ministar je dodao, kako se radi o sporazumu koji ne definira granicu ali omogućava normalan život uz nju, jednako kao i korištenje punih turističkih i privrednih potencijala uz maksimalnu sigurnost.


Svilanović je zaključio da su zajedničkim radom na sklapanju Protokola Hrvatska i Jugoslavija dokazale svoju pripadnost Europi i europskim vrijednostima.

Ministar Picula je na kraju članovima Misije UN-a na Prevlaci, kojima 15. prosinca završava mandat, poželio sretan put kući.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara