Picula primio pomoćnika ruskog ministra vanjskih poslova

HRVATSKI ministar vanjskih poslova Tonino Picula primio je pomoćnika ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Alekseja Meškova, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Tijekom razgovora bilateralni odnosi ocijenjeni su kao vrlo dobri i u stalnom usponu, a posebno je izraženo zadovoljstvo stalnim porastom robne razmjene što je ujedno ocijenjeno i dobrim pokazateljem za budućnost odnosa Zagreba i Moskve.

Picula je iznio prijedlog o daljnjem jačanju svekolike bilateralne suradnje putem jačeg povezivanja gradova i regija dviju zemalja što je sa ruske strane ocijenjeno kao vrlo dobar i konstruktivan prijedlog.

Obje su strane izrazile zadovoljstvo postignutim dogovorom oko realizacije projekta naftovoda Družba-Adria, nastavlja se u priopćenju.

Razgovaralo se i o temama vezanim uz međunarodnu sigurnosnu situaciju s posebnim naglaskom na tijek krize u odnosima s Irakom koja prema zajedničkoj ocjeni osim energetske dimenzije može imati zabrinjavajući utjecaj i na svjetski međunarodno-pravni poredak kao i budućnost međunarodnih institucija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obje su strane naglasile potrebu rješenja krize političko-diplomatskim putem i dosljedno ispunjavanje uvjeta sadržanih u rezolucijama UN-a.

Posebno je naglašena opasnost od mogućeg negativnog utjecaja rješenja Iračke krize na područje Bliskog istoka ali i srednje Azije te sjeverne Afrike.

Istaknuta je potreba zajedničke borbe protiv terorističkih organizacija te organiziranog kriminala i lanaca nelegalne trgovine drogama, dodaje se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara