Picula primio ruskog dužnosnika Anatolija Safonova

HRVATSKI ministar vanjskih poslova Tonino Picula primio je u ponedjeljak u Zagrebu u kurtoazni posjet rusko izaslanstvo predvođeno pomoćnikom ministra vanjskih poslova za sigurnost Anatolijom Safonovom, koji je izrazio veliko zadovoljstvo rezultatima radnih konzultacija održanih u Ministarstvu vanjskih poslova.

Ministarstvo je priopćilo da su razgovori na teme terorizma, sigurnosne situacije u regiji i međusobne suradnje Rusije i Hrvatske unutar multilateralnih organizacija (UN-a, OESS-a, Vijeća Europe i dr.), ocijenjeni vrlo plodnima i konkretnima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Safonov je istaknuo da se tim dijalogom otvara novo poglavlje u suradnji dviju država, ne samo na području sigurnosti, već i u drugim aspektima jačanja stabilnih međudržavnih odnosa, priopćilo je ministarstvo.

Ukazavši na činjenicu da moderni teroristi prate proces globalizacije te da su sve povezaniji, Picula je ocijenio da rješenje ostaje jedino u širenju demokracije, tj. njezinom stimuliranju, jer svako nametanje demokracije može izazvati samo suprotan učinak i pojačati nasilje.

"Kao zemlja čije gospodarstvo uvelike ovisi o turizmu osjetljivom i na najmanji incident, Hrvatska nastoji utjecati na stabilnost i sigurnost regije, te je stoga i iznimno zainteresirana za suradnju s Ruskom Federacijom, kako na bilateralnoj razini, tako i kroz međunarodne organizacije i forume", zaključio je hrvatski ministar vanjskih poslova, piše u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara