PICULA RAZGOVARAO S MUBARAKOM

Hrvatski ministar vanjskih poslova Tonino Picula razgovarao je u nedjelju u Kairu, gdje boravi u sklopu svoje bliskoistočne turneje, s egipatskim predsjednikom Hosnijem Mubarakom, kazao je za HINAu glasnogovornik hrvatskog ministarstva vanjskih poslova Žarko Plevnik.

Picula je Mubaraku, tijekom jednosatnog sastanka, iznio hrvatska stajališta o stanju i problemima na jugoistoku Europe, govorio o odnosima sa susjednim zemljama te istaknuo hrvatski interes približavanju Europskoj uniji.

Mubarak je šefa hrvatske diplomacije informirao o stanju na Bliskom istoku, posebice o izraelsko-palestinskim odnosima i stanju u Iraku.

Picula je Mubaraku prenio poziv Predsjednika Republika Stipe Mesića da posjeti Hrvatsku i naglasio hrvatsku želju da Egipat u jednoj od idućih godina bude zemlja-partner na Zagrebačkom velesajmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Picula je nakon posjeta Mubaraku razgovarao s predsjednikom egipatskog parlamenta Fadijem Surorom, a popodne ga očekuju susreti s egipatskim kolegom Ahmedom Maherom i s premijerom Atefom Abeidom.

Hrvatski će ministar također u nedjelju s egipatskim ministrom prometa Hamdijem Abdelom Salemom El-Fahibom potpisati bilateralni sporazum o pomorskom prijevozu.

U Egiptu boravi i hrvatsko gospodarsko izaslanstvo koje vodi odvojene razgovore o mogućnostima proširenja suradnje dviju zemalja. Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević poslijepodne će u Kairu predstaviti hrvatsko gospodarstvo.

Piculu u ponedjeljak u Kairu očekuju sastanci s glavnim tajnikom Arapske lige Amrom Musom i s ministrom vanjske trgovine Jusufom Butrosom Galijem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara