Picula s izaslanstvom Komisije za vanjske poslove iz BiH

MINISTAR vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula u petak je u Hrvatskom saboru razgovarao s izaslanstvom Komisije za vanjske poslove Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Izrazivši zadovoljstvo ukupnim bilateralnim odnosima Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Picula je naglasio da je suradnja RH i BiH od strateškog značenja za obje zemlje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski je ministar vanjskih poslova naglasio da će Republika Hrvatska podupirati BiH na putu u euroatlantske integracije te joj u tome pomoći vlastitim iskustvom, dodavši kako približavanje svake zemlje euroatlantskim integracijama na temelju individualnog pristupa neće predstavljati nikakvu prepreku za uzajamnu potporu, nastavlja se u priopćenju.

Izaslanstvo Komisije se tijekom razgovora dotaknulo pitanja liberalizacije prelaska međudržavne granice osobnim iskaznicama tijekom cijele godine, a ne samo za trajanja ljetne turističke sezone. Ministar Picula je u vezi s tim podsjetio na Ugovor o pograničnom prometu i suradnji koji su RH i BiH potpisale u ožujku ove godine, kaže se na kraju priopćenja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara