Picula s vodećim hrvatskim gospodarstvenicima

HRVATSKI ministar vanjskih poslova Tonino Picula susreo se u ponedjeljak u Zagrebu sa skupinom vodećih hrvatskih gospodarstvenika kao priprema za njihov posjet Bruxellesu, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Očekuje se da bi se navedeni posjet, nakon usklađivanja mogućih termina u Europskoj komisiji, trebao realizirati tijekom jeseni ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
S obzirom na značaj gospodarske dimenzije u kontekstu procjene spremnosti određene države za članstvo u Europskoj uniji, stalan napredak hrvatskog gospodarstva postaje jedan od ključnih argumenata kada se govori o spremnosti RH za prilagodbu standardima Europske unije. Neutralna izvješća i pokazatelji uspješnosti hrvatskog gospodarstva u odnosu na zemlje okruženja, ali i tranzicijske zemlje općenito, dobar su temelj za takvu argumentaciju. No, način na koji istaknuti hrvatski gospodarstvenici ocjenjuju stanje hrvatskog gospodarstva, između ostalog, i u odnosu na Europsku uniju i regiju, te utjecaj europskih reformi na uvjete poslovanja u Hrvatskoj, predstavlja dodatnu vrijednost u boljem razumijevanju prilika i jasnijoj percepciji ukupnog stanja u Hrvatskoj od strane partnera u Europskoj uniji.

Posjet Bruxellesu u tom će smislu biti i prilika da najutjecajniji hrvatski gospodarstvenici, dužnosnicima i službenicima Europske komisije, te predstavnicima država članica, pojasne molbu za članstvo u Europskoj uniji s gospodarskog aspekta, nastavlja se u priopćenju.

Na sastanku su bili prisutni čelni ljudi vodećih hrvatskih tvrtki -predsjednik Uprave Hrvatskih telekomunikacija Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave Plive Željko Čović, zamjenik predsjednika Uprave Ericsson Nikola Tesla Rajko Pfaff, predsjednik Uprave Atlantic grupe Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Podravke Darko Marinac, starija izvršna potpredsjednica Agrokora Ljerka Puljić, predsjednik Uprave Zagrebačke Banke Franjo Luković i direktorica međunarodnih odnosa Hrvatske udruge poslodavaca Lidija Horvatić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara