PICULA SA SRBIJANSKIM POTPREDSJEDNIKOM VLADE JOVANOVIĆEM

Ministar vanjskih poslova Tonino Picula razgovarao je u srijedu u Zagrebu s potpredsjednikom Vlade Srbije Čedomirom Jovanovićem o odnosima između dviju država i aktivnostima vezanim uz pristup euroatlantskim integracijama, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova. L

U priopćenju se ističe da je obostrano pozdravljeno ukidanje viznog režima za državljane Republike Hrvatske, odnosno privremena suspenzija viznog režima za državljane Srbije i Crne Gore.

U razgovoru o još uvijek otvorenim pitanjima između dviju država ministar Picula izrazio je očekivanje da će se ona idućih mjeseci aktivnije rješavati. Prema priopćenju, on se posebno založio za primjenu Sporazuma o pograničnom prometu te s tim u vezi i za liberalniji pogranični režim uz Dunav te odlazak vojske Srbije i Crne Gore uz granice.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik srbijanske Vlade boravi u jednodnevnom posjetu Hrvatskoj na poziv ministra za europske integracije Nevena Mimice, s kojim je razgovarao o konkretizaciji suradnje dviju zemalja na putu približavanja Europskoj uniji.

(Hina) pp/br maš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara