Picula stranim diplomatima: RH danas čvrsto u procesu reformi

U PROTEKLIH dvanaest godina Hrvatska je bilježila veće i manje uspjehe u politici a danas je čvrsto u procesu ozbiljnih reformi k ostvarenju europske demokracije, što je jedan od njezinih najvažnijih državnih ciljeva, rekao je u petak ministar vanjskih poslova Tonino Picula.

Ministar Picula, na odlasku s te dužnosti, na božićnom i novogodišnjem domjenku za predstavnike diplomatskog zbora akreditirane u Hrvatskoj govorio je o izazovima i uspjehu hrvatske vanjske politike u razdoblju od 2000. do 2003. godine, piše u priopćenju dostavljenom medijima.

"Ali danas, moje osobno uvjerenje, kao i moje vlade, jest da se Hrvatska čvrsto nalazi u procesu ozbiljnih reformi", istaknuo je.

"Izgradnja hrvatskog društva na temelju vrijednosnog sustava europske demokracije jedan je od najvažnijih hrvatskih državnih ciljeva", naglasio je u govoru predstavnicima diplomatskog zbora.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Picula je podsjetio na rezultate koje je Hrvatska ostvarila na putu u Europsku uniju i NATO, a posebno je važnom ocijenio borbu protiv terorizma, u koju se uključila i Hrvatska, pri čemu je istaknuo da ništa ne smije poslužiti kao alibi za kršenje ljudskih prava.

Za regionalnu politiku je rekao da Hrvatskoj pruža prilike koje treba istražiti te izrazio uvjerenost da će hrvatska vanjska politika nastaviti istim putem "budući da se temeljni prioriteti vanjske politike ne mijenjaju s izborima", piše u priopćenju.

Poželjevši predstavnicima diplomatskog zbora puno uspjeha u idućoj godini, Picula je zahvalio na konstruktivnom i sadržajnom dijalogu između dosadašnje hrvatske vlade i vlada njihovih zemalja te na pomoći koju su pružile te izrazio "uvjerenje da će se ovaj duh suradnje i konstruktivnog dijalog nastaviti i s novom hrvatskom vladom".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara