Picula sudjelovao na europskom forumu u Wachauu

U SAMOSTANU Goettweig u Donjoj Austriji završio je u nedjelju dvodnevni forum Wachau 2003., u čijem je radu sudjelovalo dvjestotinjak uglednika iz političkog, diplomatskog, novinarskog života Austrije i drugih članica EU, te zemalja kandidata, među kojima, prvi puta, hrvatski ministar vanjskih poslova Tonino Picula.

Sudionici skupa, koji je održan pod nazivom "Budućnost Europske unije - nove šanse kroz unutarnju reformu i proširenje", ocijenili su kako je Europska unija pred povijesnim korakom proširenja, ali se ne smije na njemu stati. Među ciljevima EU isticani su poštivanje ljudskih prava, razvoj demokratskih struktura, jačanje gospodarstva i socijalne pravde. Sudionici su također isticali važnost izgradnje zajedničke vanjske i sigurnosne politike.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Picula rekao je novinarima kako pozivanje Hrvatske na ovaj skup "na neki način potvrđuje viziju da EU neće stati s proširenjem". Na skupu je, rekao je, izražena potpora hrvatskoj europskoj perspektivi i njezinu putu u Europsku uniju, uz isticanje nužnosti provođenja reformi i prilagođavanja europskim standardima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara