Picula telefonski razgovarao s ministrom vanjskih poslova NR Kine

MINISTAR vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula telefonski je u četvrtak razgovarao s kineskim ministrom vanjskih poslova Liom Zhaoxingom, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

U jednosatnom telefonskom razgovoru, Picula je svom kineskom kolegi izrazio za stradale od atipične upale pluća (SARS), te ponudio konkretnu pomoć Hrvatske u suzbijanju te bolesti, dostavom antibiotika i slanjem grupe epidemioloških stručnjaka, koji bi bili poslani na teren, u okviru programa Svjetske zdravstvene organizacije, nastavlja se u priopćenju te dodaje da će hrvatska Vlada će na svojoj sljedećoj sjednici konkretno raspravljati o ovom humanitarnom projektu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između Hrvatske i Kine nema otvorenih pitanja već samo mogućnost daljnjeg unaprjeđivanja suradnje na mnogim područjima, zaključio je hrvatski ministar.

Zhaoxing je iscrpno informirao Piculu o trojnim razgovorima (Kina, SAD, Koreja) i angažiranju NR Kine oko smanjivanja opasnosti od atomskog oružja. Istaknuo je kako obje zemlje imaju značajnu odgovornost za stabilnost u svojim regijama, te čestitao Hrvatskoj na uspjehu u daljnjem procesu pristupanja EU.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara