Picula u ponedjeljak u Nizozemskoj, u utorak u Belgiji

MINISTAR vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula u ponedjeljak će boraviti u jednodnevnom radnom posjetu Nizozemskoj, gdje će s kolegom Jaapom de Hoopom Schefferom razgovarati o bilateralnim odnosima između Hrvatske i Nizozemske te o hrvatskoj aplikaciji za članstvo u Europskoj uniji, priopćeno je u petak iz ministarstva vanjskih poslova RH.

U utorak će se ministar Picula pridružiti hrvatskom izaslanstvu koje pod vodstvom predsjednika Republike Stjepana Mesića boravi u službenom posjetu Belgiji. Tijekom jednodnevnog boravka u Bruxellesu Picula će s belgijskim ministrom vanjskih polova Louisom Michelom razgovarati o hrvatskim aktivnostima u svezi prijema u Europsku uniju, bilateralnim temama i pitanjima koja se trenutačno nalaze u središtu pozornosti međunarodne javnosti, stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema najavama, hrvatsko izaslanstvo na čelu s Mesićem trebao bi primiti belgijski kralj Albert II s kraljicom Paolom te premijer Verhorfstadt, a sastat će se i s glavnim tajnikom NATO-a Georgeom Robertsonom.

Također su najavljeni i odvojeni razgovori s predsjednikom Zastupničkog doma belgijskog parlamenta Hermanom de Croom te predsjednikom Senata Armandom De Deckerom, navodi se u priopćenju MVP.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara