Piicula nastavio službeni posjet BiH susretom s ministrom Ivanićem

HRVATSKI ministar vanjskih poslova Tonino Picula nastavio je dvodnevni službeni posjet Bosni i Hercegovini sastavši se s ministom vanjskih poslova BiH Mladenom Ivanićem.

Uz raspravu o bilateralnim odnosima Hrvatske i BiH ministri će razmotriti i stanje u regiji a hrvatski šef diplomacije izvjestit će bosanskohercegovačkog kolegu o razlozima i okolnostima podnošenja molbe Hrvatske za primanje u punopravno članstvo Europske unije.

Dvojica ministara potpisat će Ugovor o pograničnom prometu između Hrvatske i BiH te anekse Ugovora o zajedničkim lokacijama na graničnim prijelazima Doljani-Metković, Neum I-Klek i Neum II- Zaton Doli.

Tijekom dana ministra Piculu odvojeno će primiti članovi Predsjedništva BiH, odnosno predsjedatelj Vijeća ministara BiH Adnan Terzić.

Posjet šefa hrvatske diplomacije mediji u BiH najavili su uz očekivanja kako će to biti poticaj razvitku međusobnih osnosa koje, unatoč dobrom političkom ozračju, ne prate željeni rezultati u rješavanju brojnih praktičnih pitanja.

Sam ministar Picula je, po dolasku u Sarajevo u utorak navečer, podsjetio kako su dvije države dosad potpisale sedamdesetak različitih sporazuma što je najbolje jamstvo da će i ostala neriješena pitanja doći na dnevni red.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara