Pijan ubio troje ljudi i dobio 3,5 godine zatvora

MUŠKARAC koji je prije osam godina automobilom u pijanom stanju ubio pješaka dobio je tri i pol godine zatvora. Vozio je brzinom od 80 kilometara na sat s 1,20 promila alkohola u krvi. Svojim vozilom naletio je tada na skupinu pješaka od kojih su trojica preminula.

Kako piše Jutarnji list, nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Dubrovniku, 52-godišnji Mato Glamazić iz Zatona je "iz nehata i zbog kršenja propisa o sigurnosti prometa uzrokovao smrt tri osobe."

17. srpnja 1997. godine oko 23:30 Glamazić je s 1,20 promila alkohola upravljao Renaultom 4 u pravcu Zatona. Na osvijetljenom i preglednom dijelu ceste, na kojoj su se vozila nalazila parkirana na obje strane on nije obratio pažnju grupu koja se vraćala s malonogometne utakmice na obližnjem igralištu.

Renaultom se zabio u skupinu ljudi, a na mjestu je poginuo Albert Buhovac, sutradan u bolnici Nedeljko Bukvić, a par dana kasnije ozljedama je podlegao i Jure Šimunović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrti stradali Jure Matijić, koji je usprkos teškim i za život opasnim ozljedama preživio, bio je svjedok na suđenju.

Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu u ožujku 1998., ali dok je sudac Zoran Čengija vodio postupak, predmet nije bio riješen. U srpnju 2003. glavnu raspravu je započeo sudac Zoran Nikolić. Branitelj optuženika zatražio je tada da se događaj rekonstruira što je i obavljeno 28. travnja. Glamazić se tijekom suđenja branio šutnjom, a na pitanje smatra li se krivim nije odgovorio.

Glamazić je za svoj zločin dobio troipolgodišnju zatvorsku kaznu, te mu je zabranjeno upravljanje motornim vozilom na tri godine.

(Foto: Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara