Pijani Jelenković i njegov brat policijski inspektor nasrnuli na vlasnicu konobe

POPULARNI zadarski pjevač i boem Zoran Jelenković ponovo se našao u središtu skandala, nakon što je zajedno s svojim mlađim bratom, inače policijskim inspektorom za narkotike, u vidno alkoholiziranom stanju nasrnuo na vlasnicu zadarske konobe i urednicu-voditeljicu lokalnog Novog radija - Anu Marušić.

Čitav incident navodno se zbio jer Jelenković "stariji" nije bio zadovoljan načinom na koji je Marušić tijekom emitiranja glazbenih želja slušatelja najavila pjesmu Miroslava Škore Sude mi. Pjevač koji je za šank s bratom inspektorom zasjeo pripit, zatražio je od vlasnice objašnjenje. Kada mu je ona odgovorila da s obzirom na pun lokal gostiju nema vremena o tome trenutno razgovarati, te da uvijek može navratiti do radija na ćakulu, Jelenković je ostao zatečen.

No, pravu frku započeo je njegov mlađi brat, inače inspektor za narkotike, zaposlen u PU istarskoj.

Nakon što je od vlasnice prvotno tražio da ih osobno posluži, počeo je vikati na nju, te je potom oštrim glasom upitao "A što sad gledaš?".

"Moj je brat medijska ličnost, za njega moraš imati vremena." - urlao je inspektor.

Vlasnica je zaprijetila pozivanjem policije, a Jelenković mlađi izvadio je potom osobnu policijsku značku i povikao: "Evo ti sad pa zovi policiju!"

Nakon toga vlasnici konobe se obratio i sam pjevač: "Ja sam Zoran Jelenković, a tko si ti?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među 30-ak gostiju koji su nazočili incidentu, a koji su brže-bolje napustili zadarsku konobu, našao se i novinar Slobodne Dalmacije Ivica Nevešćanin.

Sama Ana Marušić u razgovoru za Index je kazala da joj ovakva vrsta publiciteta nipošto ne treba, te da je priča završila u novinama samo jer se dotični novinar našao u pravo vrijeme na pravom mjestu.

"Da se radilo samo o Zoranu, nikada ne bih pozvala policiju. Svi u Zadru znamo Zorana i znamo kakav je. No, kada je njegov brat policajac mrtav pijan izvadio značku, počeo vikati i tjerati goste iz mog lokala, jednostavno sam morala. I opet bih to učinila. To je, uostalom moja građanska dužnost. Sve što je kolega vidio, korektno je prenio u novinama. No, bila bih najsretnija da uopće nije izašlo i tisku. Pozvala sam načelnika policije Antuna Dražinu i smatram da sam ispravno postupila." - kazala nam je Marušić u srijedu poslijepodne.

U zadarskoj policiji doznali smo kako su tijekom jutra obavljeni informativni razgovori sa samom vlasnicom, zatim osobljem iz njezine konobe, kao i sa Zoranom Jelenkovićem.

"Njegov brat Dražen živi i radi kao inspektor u Puli, te se trenutno tamo i nalazi. Stoga smo zamolili naše kolege iz PU istarske da s njim obave obavijesni razgovor te nam proslijede podatke. O eventualnoj suspenziji je rano govoriti, dok se ne utvrdi stvarno činjenično stanje. Najvjerojatnije aktere čeka prekršajna prijava zbog remećenja javnog reda i mira." - kazao nam je voditelj smjene zadarskog OKC-a. 

Na naše čuđenje ovakvoj minornoj sankciji, komentar nije bio pretjerano glasan.

"Ipak je sve ostalo samo na verbalnim uvredama. Dakle, prekršajna prijava zbog remećenja javnog reda i mira." - dodao je voditelj smjene.

Glasnogovornik istarske policije Robert Pavleković kratko nam je kazao kako razgovor s Jelenkovićem još nije obavljen, te da će isti biti obavljen nakon što im kolege iz zadarske policije proslijede predmet.

D.R.
Foto: HRphotocontest

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara