Pijani Torcidaši bacali baklje s ulice na Poljud, policija privela dvojicu

HAJDUKOVI ultrasi su doskočili kazni praznih tribina koju je njihov klub dobio zbog rasističkih povika i dimne zavjese nastale kao posljedica "raketnog napada" bengalkama na atletsku stazu poljudskog stadiona za vrijeme derbija protiv Dinama. U subotu su u 50. minuti utakmice protiv Intera tri baklje doletjele sa Poljudskog šetališta, preko semafora i aterirale na tartan stadiona.

Torcida je tijekom utakmice protiv Steaue u Ligi prvaka prije desetak godina priredila dojmljivu bakljadu s više desetaka baklji zapaljenih na popularnom "Kineskom zidu", najduljoj višekatnici u Splitu, koja se nalazi u neposrednoj blizini stadiona. Tadašnji potez navijača su hvalili ne samo zbog originalnosti, nego kao i izraz podrške klubu.

Navijači tada nisu odustali od omiljenih "bengalki", ali njihovim paljenjem van stadiona su klubu sačuvali "kesu" netaknutu od strane UEFA-inih činovnika, jer oni nisu imali osnova kazniti Hajduka zbog baklji. 

Tako je bilo prije desetak godina, danas je "policija zbog bacanja baklji privela dvije osobe, dok se za trećom traga. Počinitelji su otprije poznati policiji po sličnim djelima. Bili su u alkoholiziranom stanju, pa su zadržani na policiji zbog triježnjenja. " - izjavila je za Index Marina Kraljević Gudelj, glasnogovornica PU Splitsko-dalmatinske.

Saznajemo da će se počinitelje teretiti za kršenje Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Iako su dakle formalno bili van stadiona, uspjeli su zakuhati "nered" na samom sportskom borilištu.

"Počinitelji će nakon što se otrijezne u nedjelju ujutro biti privedeni prekršajnom sucu. " - dodala je Kraljević-Gudelj. Torcidašima koji su bacali baklje na tartan stazu prijeti novčana kazna od 500 do 10,000 kuna ili zatvorska kazna u trajanju od tri do 30 dana.

Z.A.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara