Pirotehničari prekinuli prosvjed na Markovu trgu

ŠEZDESETAK pirotehničara, koji su od jučer prosvjedovali na Markovu trgu, razišli su se danas poslijepodne nakon što je Izvršni odbor Sindikata zaposlenih na razminiranju odlučio prekinuti prosvjed, a o daljnim sindikalnim akcijama odlučit će na skupu zaposlenika u AKD-u Mungos 29. travnja.

"Ako do 29. travnja svi u Mungosu ne bismo počeli raditi, to bi značilo da Vlada ne poštuje danas dogovorene zaključke zbog čega bismo bili prisiljeni ponovo započeti prosvjed", rekao je dopredsjednik sindikata Niko Režić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Do toga datuma, ističu sindikalci, Vlada treba početi s provedbom i ostalih dogovorenih zaključaka, što znači da bi prijedlog Zakona o razminiranju trebao proći Vladine koordinacije i biti upućen u hitnu proceduru.

Iako su sindikalni čelnici nakon današnjeg sastanka u Vladi izrazili uvjerenje da će se dogovoreno ispoštovati, dio prosvjednika nije želio napustiti Markov trg ističući da je Vlada izigrala prethodna obećanja pa neće ispoštovati ni današnji dogovor.

Stoga je sindikat najavio da će radnike o izvršenju dogovorenih zaključaka izvjestiti na skupu zaposlenika, nakon čega će se znati ima li potrebe za daljnjim sindikalnim akcijama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara