Pismo studenta: Jeli nas program o drogama diskriminirao?

REKTORICA Sveučilišta u Zagrebu Helena Jasna Mencer primila je studentsko pismo u kojem je zatražen brz i iscrpan odgovor o dvojbama koje je izazvala odredba Nacionalnog programa suzbijanja zlouporabe opojnih droga da se stanari studentskih domova obvezatno testiraju na droge.

Prorektor za nastavu i studente Vjekoslav Jerolimov izjavio je danas da sa Sveučilištem o tome nije razgovarano te je najavio susrete s predstavnicima studentskih udruga kako bi se došlo do ´određenih informacija i predložila alternativna rješenja´.

Elektroničko pismo koje je potpisao student Martin Požar sastoji se od 11 pitanja vezanih za osobnu slobodu studenata u domovima, usporedna rješenja u drugim zemljama i položaj Sveučilišta u raspravi pri donošenju Nacionalnog programa.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neka od pitanja iz pisma su: Jesu li testiranja obvezatna za sve studente ili se provode samo uz pristanak studenata? Može li akademska zajednica odbiti takva testiranja pozivajući se na autonomiju Sveučilišta? Mogu li se prijave na natječaj za prijam u studentske domove uvjetovati pristankom na testiranje? Može li se to smatrati diskriminacijom onih koji ne pristanu?

Jerolimov se slaže da pismo otvara mnoga pitanja. U studentskom domu može biti samo dobar student i program bi se doista mogao shvatiti kao diskriminacija dijela studenata, zaključio je Jerolimov.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara