Piton Australki pojeo kozu ljubimicu

Piton Australki pojeo kozu ljubimicu

Tekst: F.M.
Foto: ninemsn.com.au


MONICA SPAH iz grada Kurande na sjeveroistoku australske savezne države Queensland tvrdi da je pet metara dugački piton pojeo njenu 35 kilograma tešku kozu ljubimicu.

Spah tvrdi da je njena koza nestala prije tri tjedna, a kasnije je u svom dvorištu naišla na veliku zmiju, s izbočinom na tijelu. Zmija je kasnije pobjegla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nykea Ralston, koja radi za lokalni zoološki vrt, rekla je da je Spah kasnije došla kod njih i poklonila im ostale koze, jer se boji da bi se zmija mogla vratiti i pojesti ih.

Jedu sve na što naiđu, uključujući pse i mačke

Stuart Douglas iz Australskog zoološkog vrta otrovnih životinja rekao je kako bi tako velikom pitonu trebala samo jedna minuta da uguši kozu i oko pet dana da ju potpuno probavi. "Oni su vrlo oportunistički lovci i nije im problem popeti se preko ograda kako bi došli do hrane, a u ovom području ih ima jako puno", rekao je.

Douglas je dodao kako zbog širenja gradova smanjuje broj životinja koje pitoni inače jedu, pa je u porastu broj slučajeva napada na domaće životinje. Psi i mačke su najčešća meta pitona, ali, kako je rekao Douglas, zmije će "pojesti sve na što naiđu".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara