Pivovarna Laško: Bez strateškog kupca, zaustavljamo proizvodnju u Jadranskoj pivovari

Tekst: I.Kri.
Foto: Paun Paunović (Cropix)

PIVOVARNA LAŠKO danas je u nadziranoj obavijesti na Ljubljanskoj burzi objavila da je još uvijek u tijeku postupak prodaje aktive Jadranske pivovare iz Splita.

"Vodstvo Jadranske pivovare je prije nekog vremena zaposlenicima, sindikatima i medijima predstavilo poslovno i financijsko stanje pivovare i daljnje mogućnosti za istu. S obzirom na opseg poslovanja Jadranske pivovare prodaja strateškom kupcu je najbolje rješenje. Ukoliko se to ne dogodi u nekoliko sljedećih tjedana, proizvodnja će zbog racionalizacije poslovanja biti zaustavljena", piše u priopćenju Pivovarne Laško te se dodaje kako će u tom slučaju biti osigurane otpremnine za sve zaposlenike.

Direktoru zabranili ulazak u tvornicu

"U tom slučaju biti će podmirene i sve obveze prema dobavljačima, ali će i u slučaju zaustavljanja proizvodnje isporuka piva na hrvatsko tržište biti osigurana", tvrde iz Pivovarne Laško te dodaju da će više informacija na raspolaganju biti sljedeći tjedan. Podsjetimo, danas su radnici i sindikalci direktoru Jadranske pivovare Nenadu Buljanu spriječili ulazak u tvornicu, nakon čega je on pozvao policiju.

U tvornicu direktora namjeravaju pustiti tek kada dođu predstavnici Pivovarne Laško. Sumnja se kako slovenski vlasnici žele likvidirati tvornicu da bi se domogli vrijednog zemljišta u Vranjicu blizu Sjeverne luke. Buljan tvrdi kako za Jadransku pivovaru postoje samo dva rješenja, a to je prodaja tvornice ili njezino gašenje zbog neprofitabilnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara