Plenković danas predstavlja svoj program: Neke ideje pokupio od Tomislava Karamarka

Plenković danas predstavlja svoj program: Neke ideje pokupio od Tomislava Karamarka

Foto: Hina

JEDINI kandidat za novog predsjednika HDZ-a Andrej Plenković danas će na konferenciji za medije u 11 sati predstaviti svoj program pod nazivom "HDZ - središnja snaga razvoja Hrvatske".

Podsjetimo, unutarstranački izbori u HDZ-u održavaju se za devet dana, 17. srpnja. Plenković je jedini kandidat. Središnje izborno povjerenstvo njegovu je kandidaturu utvrdilo pravovaljanom, istaknuvši kako je ona predana u roku s 36.989 potpisa podrške članova stranke.

Andrej Plenković u svojim dosadašnjim medijskim istupima nije dao naslutiti da će donijeti izmjene u HDZ-u. Kako je rekao nako predaje potpisa, ne misli mijenjati Statut stranke kako bi kao predsjednik imao manje ovlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ne vidim nikakve potrebe da se brzo mijenja Statut uoči parlamentarnih izbora", naglasio je tad.

Želi mijenjati naziv Trga maršala Tita

Zasad nije za promjene u HDZ-u, ali je za promjenu imena Trga maršala Tita te zabranu "totalitarnih simbola".

"Vidjeli ste inicijative da se taj trg preimenuje. Nikada nije bilo većine u gradskoj skupštini da se tako nešto i odluči", rekao je Plenković tada, kao europarlamentarac dodavši da treba zabraniti simbole svih totalitarnih režima.

"Jedna od ključnih podjela u ovom društvu krenule su kada je vlast ukinula komemoracija na Bleiburgu. Neosporno je da su pod Titovom vladavinom počinjeni mnogi zločini", rekao je Plenković koji je podržao tadašnjeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka oko zabrane simbola totalitarnih režima", rekao je u emisiji Nedjeljom u 2.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara