Plenković: HDZ izlazi sam na izbore, Domoljubna koalicija više ne postoji

Plenković: HDZ izlazi sam na izbore, Domoljubna koalicija više ne postoji

Foto: FAH

NAKON sjednice Nacionalnog vijeća, Središnjeg odbora i Predsjedništva HDZ-a, novi predsjednik Andrej Plenković novinarima je rekao kako HDZ na izbore izlazi sam.

"Ovo je bila prva prigoda da tom krugu stranačkih dužnosnika predstavim program. Naglasio sam da će pet točaka biti ključno vraćanje vjerodostojnosti HDZ-u, a to je projiciranje političke stabilnosti, osiguravanje vladavine prava, osiguravanje okvira za rast i razvoj te demokršćanski stavovi", rekao je Plenković.

HDZ na izbore izlazi sam

"Razgovarali smo o izradi izbornog programa. Očekuje se da će biti finaliziran početkom idućeg tjedna. Razgovarali smo i o dosadašnjim razgovorima s članovima Domoljubne koalicije. Dogovorili smo da na nacionalnoj razini HDZ izađe kao HDZ, a da po pojedinim izborniim jedinicama ostvarujemo suradnju s pojednim partnerima s kojima dosad jesmo i nismo surađivali. To je današnja glavna odluka", rekao je Domagoj Ivan Milošević.

Razgovaraju s Prgometom i njegovom strankom HRID

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sredinom tjedna ćemo partnerima prezentirati stavove tijela stranke, ali oni se već naziru. Dogovorit ćemo se o programskoj suradnji. Što se tiče HSP AS oni su jedini inzistirali na suradnji na nacionalnoj razini, ali odluka je bila drugačija. Razgovaramo s HRID i nekim drugim strankama. Kontaktiramo s nizom stranaka.

Odlučili smo se na ovo jer je HDZ stožerna i najjača stranka i ja želim da se to vidi na izborima. Želimo ostvariti sinergiju gdje je moguća, ali da je liderstvo HDZ-a jasno", rekao je Plenković te dodao kako Domoljubna koalicija više ne postoji.

Domoljubna koalicija više ne postoji

"Onakva kakvu ste poznavali ne postoji, ali to je zato jer je jedna od ključnih članica, a to je HSS, donijela odluku da iz nje izađe. Ne nužno radi HDZ-a."

Plenković je na kraju još jednom prokomentirao ucjenu HSP AS-a.

"Ja kao predsjednik HDZ-a neću dopustiti da se HDZ ucjenjuje. Imamo izvrsnu suradnju na lokalnim  razinama i poštujemo pravaštvo, ali u ovim novim okolnostima imamo novi koncetp za koji mislimo da će biti uspješan", zaključio je Plenković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara