Plenković na predsjedništvu stranke, HDZ objavio službene rezultate izbora

Plenković na predsjedništvu stranke, HDZ objavio službene rezultate izbora

Foto: FaH

ANDREJ PLENKOVIĆ danas prvi put sudjeluje na Predsjedništvu stranke kao novoizbrani predsjednik HDZ-a.

Plenković je jučer kao jedini kandidat izabran za šefa stranke, a HDZ je danas izdao i službene rezultate.

Glasalo je 98.646, odnosno 47,04% članova HDZ-a. Važećih glasačkih listića utvrđeno je 98.335, odnosno 99,68%. Nevažećim glasačkim listićima utvrđeno je 331, odnosno 0,32%.

Kandidat za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković dobio je 98.335 glasova, odnosno 99,68%.

Karamarko je prije tri mjeseca, 17. travnja, drugi put izabran za predsjednika HDZ-a dobivši potporu 92.276 članova stranke, također kao jedini kandidat.

Na predsjedništvu bi se trebalo raspraviti o pripremama za predstojeće izvanredne parlamentarne izbore, sastavljanju izbornih lista te mogućim koalicijskim partnerima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Andrija Mikulić, upitan hoće li na sjednici novi predsjednik predložiti nove tajnike (glavnog, političkog i međunarodnog), odgovorio je kako je to stvar o kojoj odlučuje Plenković. Istaknuo je kako na sjednici Predsjedništva očekuje da se "drži do članstva koje je dovelo do ovog rezultata, izabranih članova Predsjedništva te županijskih predsjednika".

Promjene u Predsjedništvu ne očekuje ni Darko Milinović jer je ono, kako je rekao, izabrano na nedavnom Općem saboru HDZ-a. Očekuje i da će novi predsjednik stranke ili imenovati svoje tajnike ili ostaviti sadašnje.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara