Pločanski gradonačelnik prijavljen zbog držanja nelegalnog oružja

ANTE KARAMATIĆ, gradonačelnik Ploča, kazneno je i prekršajno prijavljen zbog držanja nedozvoljenog automatskog vatrenog oružja te zbog držanja 25 eksplozivnih patrona, priopćila je dubrovačko-neretvanska Policijska uprava.

Pločanska policija u utorak je izvršila pretres dviju Karamatićevih kuća, jedne u Banji i jedne u mjestu Plina u zaseoku Karamatić, u kojima je pronađen arsenal oružja.

Policija je u gradonačelnikovoj kući u Plini pronašla pušku M 1924, signalno raketni pištolj, 2 puščana streljiva kal. 7,62 mm, 5 pištoljskih streljiva 7,62 mm te 50 komada malokalibarskih streljiva 5,6 mm. Kuća u Banji bila je "čista" od policiji zanimljivih predmeta.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je gradonačelnik u kući u Karamatićima držao puškostrojnicu "Zbrojovka", lovačku pušku nepoznate marke te 25 patrona eksploziva "Gelamon 30V" koje su mu u noći sa 26. na 27. prosinac prošle godine iz kuće ukrali Mate Krstičević i Oliver Arsov.

PU dubrovačko-neretvanska najavila je podnošenje kaznene i prekršajne prijave protiv gradonačelnika Ploča kojeg tereti za kršenje Zakona o oružju i Zakona o eksplozivnim tvarima.

U priopćenju pločanskog HDZ-a navodi se kako "svakodnevni medijski napisi o "slučaju pločanskog gradonačelnika" stvaraju negativni sliku o svima koji žive i rade u Pločama" te pretvaraju taj grad u "grad slučaj".

Glasnogovornik PU Ivan Kukrika tvrdi, međutim, kako u tom slučaju nije riječ ni o kakvim političkim procesima, nego o uobičajenom policijskom postupku.

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara