Ploče: Karamatić ostao gradonačelnik

Vijećnici pločanskoga Gradskog vijeća nisu danas prihvatili prijedlog HDZa da se izglasuje nepovjerenje gradonačelniku Anti Karamatiću.

Od 13 vijećnika za prijedlog su glasovali svi vijećnici HDZ-a i vijećnik Nezavisne gradske liste Milivoj Barbir, a usprotivilo se pet vijećnika SDP-a i po jedan HSS-a, Nezavisne gradske liste i koalicije HNS-a i Libre.

HDZ je u početku rujna podnio prijedlog da se gradonačelniku Anti Karamatiću izglasuje nepovjerenje jer je predložio da se počasnim građaninom grada Ploča proglasi zapovjednik pločanskog garnizona JNA 1991. kapetan fregate Velin Jovanov. Taj je prijedlog poslije povučen zbog pritiska pločanskih braniteljskih udruga.

Na sjednici Gradskog vijeća dogodio se izgred kad su u dvoranu upali Marko i Milja Stjepanović iz Ploča, supružnici koji već pet dana štrajkaju glađu u zgradi Gradskog poglavarstva zbog za danas najavljene deložacije iz stana koji pripada Ministarstvu obrane. Smatraju da im gradska uprava treba pomoći, jer im općinska vlast prije 13 godina, kad im je izgorio stan, kako kažu, nije ispunila obećanje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko i Milja Stjepanović su, ušavši u dvoranu, legli na pod, pa je sjednica prekinuta. U nastaloj gužvi Marko se onesvijestio, a onda je sa suprugom Miljom odvezen u Dom zdravlja u Pločama gdje mu je pružena liječnička pomoć.

Deložacija je danas odgođena, a supružnici Stjepanović kažu da će štrajkati glađu dok se ne riješi njihovo pitanje.

(Hina) xtcvit ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara