Po sili Zakona: Kerumu nova plaća veća tri i pol tisuće kuna bruto

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Jadran Babić/Cropix

KAKO je Vlada odlučila stati na kraj predobro plaćenim gradonačelnicima i županima, u veljači je propisala koeficijente i osnovice po kojima će predstavnici lokalne vlasti zarađivati svoju plaću.

Manji koeficijent, veća osnovica

Splitski gradonačelnik Željko Kerum bio je tako prisiljen dati sebi novu plaću, koja je u bruto iznosu od stare izdašnija za čak tri i pol tisuće kuna. Smanjio se koeficijent, no povećala osnovica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosad je Kerum primao gradonačelničku plaću od 16 i pol tisuća kuna neto, a u brutu je plaća bila nešto viša od 26 tisuća kuna. Po novom, bruto iznos raste na gotovo 30 tisuća kuna!

U Gradu još nisu izračunali kolika će biti gradonačelnikova nova plaća. To će znati kad izračunaju poreze, prireze i ostalo. O novim plaćama za Keruma i dvoje zamjenika odlučivat će Gradsko vijeće na sjednici u srijedu, dva dana prije isteka zakonskog roka.

Kerum, inače, dio svoje gradonačelničke plaće daje splitskoj obitelji slabijeg imovinskog stanja s troje bolesne djece, a često i na putu do svog omiljenog kafića na rivi podijeli par stotina kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara