Pobunjenici u Libiji uhitili ubojice novinara Al Jazeere

Foto: AFP

POBUNJENICI u Libiji uhitili su četiri muškarca, za koje tvrde da su odgovorni za ubojstvo novinara Al Jazeere. Do uhićenja je došlo u gradu Ajdabiyi, gdje se odvijaju borbe između pobunjenika i Gadafijeve vojske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javlja britanski Independent, uhićeni muškarci dio su Gadafijevih "odreda smrti", koji se koriste u tajnim ubilačkim misijama. Pobunjenici tvrde kako imaju dokaze da su četiri muškarca koje su uhitili ubili novinara Hassana Al Jabera, koji je u subotu ubijen kraj Bengazija. Navodno su ubojice za vrijeme ispitivanja priznali zločin.

Njihova zadaća bila je, priznali su prosvjednicima, ušutkati vođe opozicije i udaljiti pripadnike međunarodnih medija s teritorija Libije kojeg kontroliraju pobunjenici. Gadafijevi su ubojice, kad su ih pobunjeničke snage ulovile, bili naoružani do zuba. "Kod njih je pronađeno pet komada automatskog oružja, zajedno s prigušivačima. Streljivo iz dvije puške odgovaralo je mecima kojima je ubijen novinar Al Jazeere", rekao je jedan od zapovjednika pobunjeničke vojske Muhamed Al-Majberi. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara