Pobunjenici ubili iračkog generala

Tekst: F.M.
Foto: AFP


NAJMANJE osam ljudi, među njima i general iračke vojske i četiri policajca, poginuli su danas u seriji bombaških napada u Iraku.

Četiri policajca ubijena su kad je automobil pun eksploziva detonirao pored policijske patrole u gradu Beijiu, oko 250 kilometara sjeverno od Bagdada. Ubijen je i civil koji se nalazio u obližnjem vozilu, dok je još sedam civila ranjeno.

U šijitskom dijelu Bagdada netko je na automobil brigadnog generala iračke vojske zalijepio tzv. "ljepljivu bombu" koja je kasnije eksplodirala i ubila generala, rekli su policijski i bolnički dužnosnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kukavička ubojstva

Na sličan način ubijen je i član provincijskog vijeća Bagdada, Katan Abdul-Hussein, čiji je automobil eksplodirao nedaleko od sigurnosne kontrolne točke u još jednoj šijitskoj četvrti Bagdada.

"Teroristi su ubili lokalnog dužnosnika bagdadskog provincijskog vijeća zaduženog za socijalne programe. Ovaj kukavički napad neće odvratiti zaposlenike vijeća u časnom obavljanju svog posla i službi Bagdadu", navelo je vijeće u priopćenju.

U još jednom napadu u gradu Beijiu ubijen je vozač naftne cisterne, na koju su pobunjenici zapucali nedaleko od grada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara