Pobunjenici ubili sedam iračkih specijalaca

SEDMORICA pripadnika specijalnih postrojbi iračkog ministarstva unutarnjih poslova ubijena su u petak u napadu pobunjenika na njihovu bazu u Baqubi, 60 km sjeverno od Bagdada, potvrdili su lokalni medicinski izvori.

Još je 13 specijalaca ranjeno u napadu u kojem su pobunjenici koristili minobacačke granate i strojnice.

U međuvremenu je američka vojska priopćila da je jedan američki vojnik ubijen u istom području tijekom noći, u incidentu koji nije povezan s napadom na bazu specijalaca. Njegovo ubojstvo se istražuje, priopćila je vojska.

Trojica američkih vojnika poginuli u Iraku

Trojica američkih vojnika poginulo je u tri odvojena incidenta u Iraku, izvijestila je u četvrtak američka vojska.

Američki vojni policajac poginuo je u četvrtak sjeverno od Bagdada u gradu Bakubi kada je pokraj njegovog vozila eksplodirala bomba.

Ranije je američka vojska izvijestila da su su srijedu u dva odvojena incidenta ubijena dva američka vojnika. Jedan je poginuo u Bagdadu od posljedica zadobivenih u eksploziji bombe kada je vozilom naletio na tu napravu.

Drugi incident dogodio se blizu mjesta Balad, 90 kilometara udaljenog od Bagdada prema sjeveru, kada su američku ophodnju napali pobunjenici.

Američka vojska također je izvijestila da je u srijedu u sukobu sa 15 pobunjenika u zapadnom iračkom gradu Ramadi, ubijeno nekoliko iračkih pobunjenika.

Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara