Počela gradnja vinkovačke južne obilaznice

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Vladimir Bizjak označio je danas početak gradnje južne obilaznice grada Vinkovaca, dužine 30 kilometara, na koju će biti usmjeren gust gradski provozni promet iz BiH prema sjevernoj Hrvatskoj i Madžarskoj.

Po riječima vukovarsko-srijemskog župana Nikole Šafera u gradnju južne obilaznice grada Vinkovaca bit će uloženo oko 220 milijuna kuna.

Južna vinkovačka obilaznica počela se graditi radovima na II. dionici Jarmina - Vinkovci zapad, koje izvodi vinkovačko poduzeće "Cestorad". Na trasi te dionice u dužini 8 km, vrijedne 65 milijuna kuna, izgradit će se sedam čvorišta, dva cestovna prijelaza i most preko rijeke Bosuta. Rok za svršetak radova na II. dionici je 15 mjeseci a u cijelosti ih financiraju Hrvatske ceste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Od izvođača zahtijevamo da poštuje rok i kvalitetu radova", poručio je na svečanosti priređenoj na gradilištu dionice južne vinkovačke obilaznice Jarmina - Vinkovci zapad predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Vladimir Bizjak.

Južna vinkovačka obilaznica, za koju planovi postoje već pune 23 godine, trebala bi se u cijelosti završiti u idućih pet godina. Postoje i planovi za gradnju istočne, sjeveroistočne i zapadne obilaznice grada Vinkovaca.

(Hina) draž dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara