Počela gradnja vodoopskrbe na Dubrovačkom primorju

U Visočanima u Dubrovačkom primorju danas su otvoreni radovi prve faze izgradnje vodoopskrbnog sustava gornjih sela Dubrovačkog primorja od Topolog do Visočana, jednog od najvažnijih infrastrukturnih projekata na tom području.

Radove je otvorio državni tajnik za more u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka Branko Bačić, a za vodospreme i cjevovod koji će povezivati ta naselja Ministarstvo je izdvojilo pet milijuna kuna.

Kad završe ti radovi, nastavlja se, kako je najavljeno, gradnja mjesnih mreža, tako da će u potpunosti biti riješeno pitanje vodoopskrbe Dubrovačkog primorja.

Rok svršetka prve faze radova je osam mjeseci.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije otvorenja radova na vodoopskrbi, obilježen je svršetak popravka Velikog i Malog Mula u Dolima u Dubrovačkom primorju, u što je uloženo dva i pol milijuna kuna kako bi se osposobila stara austrougarska lučica. No umjesto svečanosti posvađala se nekolicina mještana Dola, predvođenih Antom Glumčićem, s ravnateljom županijske Lučke uprave Nikom Dubčićem, jer, kako kažu, nisu prikladno uređeni vezovi za brodice kojima se Glumčićevi koriste već stotinu godina.

Državni tajnik Branko Bačić kazao je da će mještani taj svoj zahtjev trebati riješiti sa županijskom Lučkom upravom, ovlaštenom za luku, a Ministarstvo će zahtijevati da se poštuje Zakon o pomorskom javnom dobru i morskim lukama.

(Hina) xhšpa ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara