Počela izborna kampanja u Rusiji

IZBORNA kampanja za predsjedničke izbore u Rusiji službeno je započela u četvrtak s prvim raspravama na nacionalnoj televiziji u teškom ozračju nakon samoubilačkog atentata u Moskvi i čudnog nestanka jednog od kandidata Ivana Ribkina.

Ruski predsjednik Vladimir Putin, koji uživa popularnost blizu 80 posto biračkog tijela i vjerojatno će pobijediti već u prvom krugu 14. ožujka, odbio je sudjelovati u televizijskim raspravama.

Pokrećući vlastitu kampanju, Putin je izjavio da je "završilo vrijeme nesigurnosti i bojaznog iščekivanja" u postsovjetskom društvu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obraćajući se stotinama svojih pristaša na moskovskom sveučilištu, ruski je predsjednik obećao da će povećati gospodarski rast, modernizirati velike monopole, povećati mirovine, socijalnu zaštitu i obrazovni sustav te omogućiti civilne slobode i veću slobodu medija.

"Danas osjećamo da je vrijeme nesigurnosti i bojaznog iščekivanja iza nas. Došlo je novo razdoblje, razdoblje u kojem se mogu stvarati uvjeti za temeljno poboljšanje kakvoće života", kazao je Putin.

Na mjestu protukandidata Putinu nalazi se liberalka Irina Hakamada, koja ne uživa ni potporu svoje Unije snaga desnice kao ni demokrat iz Jabloka, i nacionalist Sergej Glaziev koji također nema potporu svoje koalicije Domovina.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara