Počela izgradnja garaže na Kvaternikovu trgu

NA ZAGREBAČKOM Kvaternikovu trgu danas je započela izgradnja troetažne podzemne garaže, zbog čega će, iduću godinu dana, biti obustavljen promet tim trgom i uspostavljena privremena regulacija prometa.

Garaža na tri podzemne etaže, imat će ukupno 353 parkirna mjesta, a njih 20 bit će rezervirano za osobe s invaliditetom.

Garaža će imati i najsuvremeniji sustav automatske naplate, protupožarni i vatrodojavni sustav, sustav za kontrolu kvalitete zraka i klimatizaciju, te video nadzor.

Radove vrijedne 43 milijuna kuna izvodi "Tehnika d.d.", koja je na međunarodnom natječaju dala najpovoljniju ponudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradnja garaže trebala bi biti gotova do listopada 2007., a do Božića iste godine u potpunosti će se preurediti Kvaternikov trg.

Zbog radova je uspostavljena privremena regulacija prometa, između Petrove ulice, Jordanovca, Harambašićeve, Štoosove, Rakovčeve, Martićeve, Derenčinove i Kamaufove ulice.

Promijenjene su i trase tramvajskih linija broj 5, 7 i 13. Petica više neće skretati prema Autobusnom kolodvoru, nego će Vukovarskom voziti do Heinzelove, sedmica će do Dubrave ići zaobilazno, preko Branimirove, Draškovićeve i Vlaške, a trinaestica će se okretati na Trgu žrtava fašizma.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara