Počela obnova vukovarske crkve gospe fatimske

Slavonskobrodska tvrtka "Fenixgiu" počela je pripremne radove za gradnju crkve Gospe Fatimske u vukovarskoj četvrti Borovu naselju, jedinoga preostalog katoličkog sakralnog objekta u Vukovaru koji do sada nije bio obuhvaćen obnovom.

Po riječima župnika župe sv. Josipa Radnika u Borovu naselju fra Ante Perkovića zbog velikih troškova obnove, koju sa 7,1 milijuna kuna financira Ministarstvo javnih radova, obnove i graditeljstva, nova crkva Gospe Fatimske neće se prostirati na prijeratnih 2500 četvornih metara, nego na 1500 četvornih metara. "Ministarstvo plaća obnovu do "pod krov", a troškove za ostale radove moramo preuzeti na sebe", kaže fra Ante i dodaje kako ni samostan, koji će se graditi pored crkve, neće imati četiri, kao prije rata, nego dvije etaže.

Crkva Gospe Fatimske u Borovu naselju izgrađena je 1986. i bila je suvremeni katolički sakralni objekt. U tijeku srpske agresije na Vukovar teško je oštećena, a nakon okupacije grada potpuno je srušena s podmetnutim eksplozivom.

Blagoslov temljenog kamena za izgradnju nove crkve Gospe Fatimske najavljen je za 26. travnja. Radovi bi trebali trajati šest mjeseci, a do tada bi crkva trebala biti izgrađena i stavljena pod krov.

(Hina) draž dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara