Počela parnica protiv Balenović zbog Linićevih teških duševnih boli

PARNICA po tužbi potpredsjednika Vlade Slavka Linića protiv bivše djelatnice Ine Vesne Balenović od koje traži sto tisuća kuna jer ga je navodno uvrijedila i oklevetala počela je danas na zagrebačkom Općinskom sudu.

Linić je tužio Vesnu Balenović zbog njenih lanjskih izjava u medijima o njegovoj umješanosti, kao potpredsjednika Vlade i predsjednika Nadzornog odbora Ine, u navodne nezakonitosti i kriminal u toj tvrtki.

Linić u tužbi tvrdi da mu je tim izjavama ugrožen ugled i čast, te da trpi teške duševne boli zbog čega traži naknadu štete od sto tisuća kuna.

Na današnje ročište Linić nije došao, a Balenović se pojavila s odvjetnicom koja je u odgovoru na tužbu ustvrdila da dijelovi tužbe u kojima se citiraju novinski članci ne odgovaraju onome što je Balenović izjavila.

Sudac Dražen Jakovina zakazao je iduće ročište za 24. rujna kada će se saslušati tužena i tužitelj.

Nakon današnjeg ročišta Balenović je novinarima izjavila da jedan od spornih tekstova zbog kojih je tužena nije autorizirala.

Ocijenila je da je Linićeva, ali i tužba predsjednika Uprave Ine Tomislava Dragičevića koji od nje također traži sto tisuća kuna zbog duševnih boli, progon kojim se hoće upozoriti druge ljude u Ini da ne istupaju u javnost.

Balenović je zbog izjava o navodnom kriminalu u Ini, 2001., dobila izvanredni otkaz zbog čega je tužila tvrtku, ali je na zagrebačkom Općinskom sudu izgubila spor.

(Hina) so so

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara