Počela proizvodnja Twinga u Sloveniji

SLOVENSKI Revoz predstavio je jučer novu proizvodnu liniju s koje će silaziti novi Twingo, druga generacija legendarnog Renaultovog minija premijerno predstavljenog na ovogodišnjem ženevskom salonu automobila.

Prema službenim informacijama Twingo će se proizvoditi isključivo u Novom Mestu čime je slovenskoj tvornici dano još jedno priznanje, odmah uz bok onom za jednu od najmodernijih tvornica u Europi. Naravno, pred tvrtku je stavljen i zahtjev za održavanjem visokog ritma proizvodnje. Do sada je u  obnovu tvornice uloženo 400 milijuna eura i zaposleno dodatnih 700 radnika, koji su prošli 70-satnu obuku. Ukoliko potražnja za Twingom premaši prvotne planove što je vrlo izgledno, za očekivati je daljnje povećanje proizvodnje, možda čak i otvaranje još novih radnih mjesta.

U Revozu se dnevno proizvede 525 Clia i 225 primjeraka novog Twinga. Tvornica zapošljava oko tri tisuće djelatnika, koji će od svibnja raditi u tri smjene. Naime, očekuje se da će tada dnevni ritam biti po 400 Clia i Twinga. Inače, godišnji kapacitet proizvodnje u Revozu je 210.000 vozila.

Prodaja novog Twinga starta 15. lipnja na francuskom, talijanskom i slovenskom tržištu, a potom će tijekom rujna model stići i na ostala europska tržišta.

Tekst: M.N.
Foto: Revoz d.d.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara