Počele pripreme za odsukavanje broda kod Koromačnog

DJELATNICI pulske Lučke kapetanije i Jadranskoga pomorskog servisa iz Rijeke danas su oko 12,30 sati počeli pripreme za odsukavanje motornog broda FALAKG koji se u ponedjeljak navečer nasukao u blizini poluotoka Ubca kod Koromačnog.

Vremenske neprilike, odnosno jak vjetar i veliki valovi onemogućili su jučer spašavanje posade i nasukanog broda pa je odsukavanje počelo danas kad se smirio vjetar. Na brodu nema ozlijeđenih, a nije uočeno ni onečišćenje mora, navodi se u priopćenju za javnost Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brod će se ograditi branama kako bi se spriječilo moguće onečišćenje mora jer u spremnicima ima 60 tona dizelskog goriva. Kako se navodi u priopćenju, na brodu će se postaviti crpke za izbacivanje vode koja je prodrla u strojarnicu i skladište, a ronioci Jadranskoga pomorskog servisa će pregledati podvodni dio broda te utvrditi oštećenja na trupu.

Nakon tih priprema pogonsko gorivo i zauljene vode će se iskrcati na tegljače "Venus" i "Rijavec" JPS-a koji su od početka uključeni u akciju spašavanja.

Brod u vlasništvu grčke tvrtke "Sea Crystal Navigation" iz Pireja, koji plovi pod slovačkom zastavom, nalazi se 15 metara od obale i nasukan je na lijevi bok. Dug je 77 metara, nosivosti 2473 tone, a na brodu se nalazi 14 članova posade.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara