počeli pregovori o regionalnom energetskom tržištu

Državni tajnik za gospodarstvo u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Vladimir Vranković izrazio je zadovoljstvo početkom pregovora o Ugovoru o uspostavi regionalnog energetskog tržišta u Jugoistočnoj Europi koji su održani danas u Bruxellesu, priopćeno je iz Ministarstva gospodarstva.

"Ovo je tek prvi dio pregovora, a nastavak se očekuje za dva tjedna. Hrvatsko je izaslanstvo podnijelo nekoliko operativnih prijedloga vezanih za usklađivanje odredbi Ugovora s međunarodnim zakonodavstvom, koji su vrlo dobro primljeni", rekao je državni tajnik Vranković.

Hrvatsko izaslanstvo, u čijem je sastavu bio i pomoćnik ministra za energetiku i rudarstvo Željko Tomšić, nastavit će raditi na poslovima usklađivanja i približavanja regionalnog energetskog tržišta u Jugoistočnoj Europi. Predstavnici Europske komisije naglasili su kako su i dosadašnje aktivnosti pokazale uspješnu energetsku integraciju Hrvatske.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpisivanje Ugovora o uspostavi regionalnog energetskog tržišta u Jugoistočnoj Europi očekuje se do kraja ove godine, stoji u priopćenju.

(Hina) pp yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara