počeli radovi NA VODOSPREMniku PETEHOVAC, dijelu regionalnog vodovoda

U sklopu izgradnje regionalnog vodovoda Gorskog kotara danas je svečano obilježen početak radova na vodospremniku Petehovac u blizini Delnica, koje je označio primorskogoranski župan Zlatko Komadina.

Projekt izgradnje regionalnog vodovoda Gorskog kotara koji će, prateći trasu autoceste Rijeka-Zagreb, omogućiti povezivanje postojećih 30 izvora i 15 vodoopskrbnih sustava, počeo je prije oko šest godina. Planiran je u sedam faza, a izgradnja će stajati 48 milijuna eura. Do sada je završena prva faza, veći dio druge faze i dio treće faze radova. U sklopu vodovoda planira se izgradnja akumulacijskog jezera Križ-Potok.

U razgovoru predstavnika lokalne uprave s tog područja te Primorsko-goranske županije i Hrvatskih voda istaknuto je da bez sustavnih ulaganja nema ni stabilne vodoopskrbe te da su područja bez takvih ulaganja najviše osjećala posljedice ovogodišnjih suša. Zamjenik direktora Hrvatskih voda Mladen Marić rekao je da je tijek radova na regionalnom vodovodu pozitivan primjer poštivanja dogovorenih rokova.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici delničkog komunalnog poduzeća Komunalac koje je, uz županiju i Hrvatske vode, jedan od ulagača, naglasili su da se u oko godinu dana s 12 milijuna kuna ulaganja uspjelo napraviti velik napredak - polaganje cijevi vodovoda uz trasu autoceste Rijeka- Zagreb usklađeno je s radovima na toj prometnici, a pozitivno su ocijenjeni i radovi nakon kojih će dosad izgrađene dionice vodovoda biti u funkciji.

(Hina) hšup dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara