Počeli "Zajčevi dani"

Glazbenoscenska manifestacija "Zajčevi dani", koja se deseti put održava u Rijeci, počela je večeras simfonijskim koncertom Riječke filharmonije u HNKu Ivana pl. Zajca.

Na programu je bila praizvedba djela "Suita fantastica" riječkog skladatelja Milutina Polića, zatim koncert za violinu i orkestar u D-duru Nicola Paganinija i treća simfonija u A-duru zvana Škotska Felixa Mendelssohna. Riječkom filharmonijom dirigirao je južnoafrički dirigent David de Villiers, solist na violini bio je svjetski ugledni Giovanni Angeleri, a koncertni majstor Danijela Maras Mendiković.

De Villiers je dirigirao brojnim orkestrima u svijetu i snimio nekoliko CD-a. Posljednjih godina radi kao profesor na klasi orkestralnog dirigiranja na visokoj glazbenoj školi u Essenu, a ove je godine postao šef dirigent Simfonijskog orkestra slovenskog RTV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Giovanni Angeleri rođen je u Italiji, a karijeru je počeo vrlo mlad. Pobjeđivao je na više uglednih glazbenih natjecanja od kojih je najvažnije Premio Paganini u Genovi 1997., od kada nastupa širom svijeta.

Za trajanja ovogodišnjih "Zajčevih dana" bit će izvedeno devet koncerata, uz to bit će održano tradicionalno natjecanje riječkih glazbenika i prikazana premijera Verdijeve opere Nabucco u HNK-u Ivana pl. Zajca. Manifestacija se zatvara 16. prosinca.

(Hina) dsil mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara